Wat is EPTE?

EPTE is een techniek binnen het domein van de fysiotherapeut voor het behandelen van langdurige peesproblemen. Onder andere hielspoor, achillespees klachten, kniepees klachten(jumpers knee), schouder klachten en tenniselleboog komen hier voor in aanmerking. Het is een techniek die in Spanje bijna 10 jaar succesvol wordt ingezet door inmiddels 1500 fysiotherapeuten, podotherapeuten en artsen. Wij waren bij de eerste praktijken in Nederland (Breda) die deze techniek mochten leren, en op dit moment worden er fysio’s opgeleid in Portugal, Zuid Amerika, Italië, Scandinavië en Australië. De evidentie voor EPTE is aantoonbaar hoger dan fricties, corticosteroid injecties, medicatie en platelet rich plasma injecties.

Hoe gaan we te werk?

Als u bij ons komt met klachten in het gebied van een pees zullen we eerst een functie onderzoek van de nabij gelegen gewrichten doen. Vervolgens voeren we specifieke testen voor de pees uit en palperen we de spieren op triggerpoints. Vervolgens maken we een echo om te bevestigen of er sprake is van peesletsel en in welk stadium dit zich bevindt. We laten u de beelden zien, leggen uit wat er aan de hand is en of dit eventueel te behandelen is met EPTE.

pees klachten behandeling met epte

pees klachten behandeling met epte


De behandeling

Allereerst gaan we met de echo op zoek naar de plek in de pees die aangedaan is. Zodra die duidelijk in beeld is gebracht brengen we een dunne, niet holle naald, echogeleid in de pees. Hierdoor weten we dat we op de exacte probleem locatie behandelen. Met een druk op de knop start de electrolyse. Dit duurt gemiddeld 90 seconden. Eventueel behandelen we een tweede locatie in de pees. Hierna kunt u zelf lopen en autorijden. De behandeling wordt altijd gecombineerd met een trainingsprogramma gericht op pees herstel.

Doet het pijn?

Er wordt gezegd dat deze behandeling zo goed als pijnvrij is. Wij hebben tijdens de opleiding ook EPTE ondergaan en het is oncomfortabel te noemen maar goed vol te houden.

En nu?

Heeft u peesklachten en heeft u misschien al vanalles geprobeerd? Maak een afspraak bij onze praktijk in Breda en laat ons onderzoeken of u eventueel in aanmerking komt voor EPTE. contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *