Advies aanvullende verzekering 2015

December is bijna voorbij dus er mag weer gekozen worden voor de zorgverzekeraar. Dit moet voor 1 januari gebeuren. We kunnen ons voorstellen dat met al die zorgverzekeraars en vergelijkingssites het moeilijk is om een goede keuze te maken.

Allereerst ontlopen de basisverzekeringen elkaar niet zoveel qua prijs en de inhoud is in principe hetzelfde. Nieuw is de optie om te kiezen voor vrije ziekenhuiskeuze of beperkte keuze voor niet-spoedgevallen. Dit scheelt wat in de maandprijs. En is iets wat je voor jezelf moet afwegen.

Fysiotherapie valt in de aanvullende verzekering, behalve bij langdurige aandoeningen zoals revalidatie na een operatie of chronische klachten als bijvoorbeeld COPD. Behandelingen bij deze aandoeningen worden vergoed vanaf de 21ste. De eerste 20 komen dan uit de aanvullende verzekering. De rest komt voor een jaar lang uit de basisverzekering.

Een beetje complex misschien maar zo is de constructie. Waar moet je aan denken bij het afsluiten van een aanvullende verzekering(AV)? Hier volgen een aantal tips met voorbeelden

Breda fysiotherapie

Maak je weinig gebruik van fysiotherapie en heb je een baan/ sport met weinig risico op blessures dan is het verstandig om te kijken naar een klein pakketje met een vergoeding voor een behandeling of 9. Deze pakketten kosten vaak niet veel meer dan 5 euro per maand. Willekeurige voorbeelden hiervan zijn: CZ direct Budget, FBTO module therapieën standaard, OHRA sterk.

Heb je een wat risicovollere sport als voetbal of vechtsport of een meer lichamelijke baan? Of ben je bekend met bijvoorbeeld migraine of rugklachten? Wil je zwanger worden of ga je richting de 50 of daar voorbij? dan kan het verstandig zijn om een groter pakket te kiezen. voor een behandeling of 20. Deze groep pakketten varieert sterk van prijs en aantal behandelingen. deze beginnen bij 13 euro in de maand tot ongeveer 25 euro per maand. Soms worden ze nog veel duurder maar dan kun je beter naar een andere verzekering kijken. Het voordeel van deze groep is dat je gelijk veilig bent voor de eerste 20 bij een aandoening die vergoed wordt uit de basisverzekering. goede opties zijn dan FBTO module therapieën top (1000 euro voor 13 euro/maand) of OZF achmea AV royaal (27 behandeling voor 17,60 euro/maand).

Heb je een chronische aandoening die niet uit de basisverzekering vergoed wordt zoals fybromyalgie of arthrose in meerdere gewrichten. Dan kun je een afweging maken om een nog groter pakket te nemen als onvz top fit waar bij alle behandelingen vergoed worden. Deze verzekeringen zijn vrij duur.

Ten slotte zijn er een aantal pakketten die een combinatie hebben van fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen Als je daar geen gebruik van maakt is het altijd goedkoper om voor een pakket te kiezen dat enkel fysiotherapie vergoedt.

Mocht je vragen hebben zijn we bereid om mee te denken. En maak vooral je eigen afweging.

bron: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapie.aspx


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *