Bekken pijn tijdens en na zwangerschap

Bekkenpijn tijdens en na zwangerschap

Bekkenpijn en bekkeninstabiliteit komen bij heel wat zwangerschappen en zelfs na de bevalling voor. Maar wanneer is het nou nodig om er iets aan te doen? Dat is een moeilijke vraag met een heel eenvoudig antwoord: wanneer u twijfelt of de pijn die u heeft wel normaal is. Bekkenpijn kan heel complex zijn maar we zien in de praktijk dat met een aantal eenvoudige correctie technieken en oefeningen voor thuis de pijn veel beter onder controle te krijgen is. Onderzoek laat zien dat 98% van de vrouwen met bekken/ lage rugpijn tijdens de zwangerschap en na de bevalling baat heeft bij een bezoek aan een Röst geschoolde fysiotherapeut zoals Siga Honcoop. En zelfs het aantal onnatuurlijke bevallingen ligt bij deze groep zwangeren lager dan gemiddeld in Nederland.

Een mooi voorbeeld van een specifieke bekkenklacht tijdens de zwangerschap is een scheefstand van het schaambeen. Onder invloed van hormonen worden banden en kapsels lakser tijdens de zwangerschap en dit maakt dat er makkelijk verschuivingen plaats vinden. zoals bijvoorbeeld het schaambeen(os pubis). Dit zijn voor Siga erg leuke patiënten want die helpt zij vaak met 1 of 2 zittingen voor een groot deel van hun klachten af. Ze zet het schaambeen met een uitwendige manuele techniek weer op zijn plek en geeft vervolgens oefeningen mee om dit zo te houden.
bekkeninstabiliteit Breda
In Breda zijn er buiten Siga en een aantal verploskundigen nog weinig fysio’s die handelen volgens Röst. Herkent u zich in deze klachten neem dan contact op met ons en wij zullen u vertellen of we iets voor u kunnen betekenen.

Hopelijk tot snel!

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *