Echografie voor het beweginsapparaat

Echografie is een techniek die gebruikt wordt om in het lichaam te kijken met behulp van ultrageluid. Deze techniek wordt in het ziekenhuis gebruikt om allerlei aandoening in beeld te brengen, door onder andere radiologen en laboranten. Bij aandoeningen van het bewegingsapparaat wordt dit regelmatig door onder andere fysio’s gedaan. Dit houdt in dat met behulp van echografie bekeken wordt of er iets mis is met spieren, pezen, banden, slijmbeurzen en gewrichten.

MRI is de gouden standaard als het gaat om diagnostiek van het bewegingsapparaat. Maar echografie heeft een voordeel over MRI. Namelijk dat er ook naar dynamische problemen gekeken kan worden. Bij MRI moet je volledig stil liggen voor een goede opname. Bij echografie kan er bij die ene beweging die pijn geeft gekeken worden wat er mis gaat. Onderzoek op het gebied van echografie heeft aangetoond dat de expertise van de echografist bepalend is voor de kwaliteit van de diagnose.

Wij zien in echografie een grote meerwaarde voor onze praktijk, vandaar dat we ervoor hebben gekozen hierin te investeren en druk bezig zijn hier goed in te worden. Inmiddels zijn we zover dat we de schouder en de knie adequaat kunnen scannen en hebben we al een aantal problemen kunnen opsporen die we anders wellicht over het hoofd hadden gezien. Het spreekt voor zich dat wij erg enthousiast zijn dat wij deze techniek in onze praktijk in Breda kunnen inzetten. En op deze manier onze patiënten nog beter kunnen helpen.

echo fysio

echo fysio

  , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *