Zorgverzekeringen 2017

keuzestress

keuzestress

Voor 1 januari mag je van zorgverzekering veranderen voor 2017. Voor fysiotherapie is het nog steeds de moeite waard om je aanvullend te verzekeren. Alle verzekeraars hebben verschillende pakketten voor verschillende prijzen. Sommigen hebben een apart pakket voor fysiotherapie anderen hebben pakketten met fysiotherapie en bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen. Deze zijn vaak iets duurder.

Dit jaar raden we af om een verzekering af te sluiten bij CZ of bij sublabels Ohra en CZ direct. Zij hebben een omzet plafond ingesteld en dit kan betekenen dat je een percentage bij moet betalen bij behandelingen. We zijn wel erg te spreken over DSW www.dsw.nl. En FBTO www.fbto.nl heeft vrij goedkope pakketten voor alleen fysiotherapie. De premie voor basisverzekeringen ontloopt elkaar over het algemeen niet veel. Wel kun je vaak een selectie maken voor vrije artsenkeuze of een beperkingen daarin voor een lagere premie. Met een site als www.independer.nl kun je redelijk goed vergelijken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je hoeft in principe nooit naar de fysiotherapeut, hebt een baan die niet al te belastend is en je zit op dammen: 9 behandelingen of tot 300 euro

Je hebt een lichamelijk belastende baan of doet een blessure gevoelige sport (voetbal, vechtsport, crossfit): 18 tot 36 behandelingen of 600 tot 1000 euro

Je bent bekend met een chronische klacht of je hebt regelmatig klachten die je op tijd wil laten checken: 30 behandelingen tot onbeperkt.

Let op: als je na een operatie moet revalideren zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening of voor het aanvullende pakket.

Succes met kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *