Onze diensten

Wij zijn een praktijk met jonge, fitte fysiotherapeuten met verschillende specialisaties die graag samen met jou op zoek gaan naar een oplossing. We verhelpen jouw klachten niet alleen op de korte, maar juist ook op de lange termijn.

We bewegen en trainen zelf heel graag. We snappen daarom hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk van je klachten af te komen. Daarom zoeken we samen altijd naar langdurige, robuuste oplossingen zodat je ons niet te vaak nodig hebt ;).

Een goede diagnose is voor ons een belangrijke start. Daarvoor doen we een uitgebreid onderzoek en zetten waar nodig de echografisten van Fysio Echo Centrum in. Daarna werken we aan snelle verbetering van je klachten door middel van onder andere Manuele Therapie, Dry Needling en Triggerpoint therapie. Om die verbeteringen vast te houden gaan we samen specifiek trainen voor bijvoorbeeld een betere houding, meer kracht of meer mobiliteit.

De afgelopen 10 jaar hebben we al menig topsporter en recreatief wandelaar mogen helpen en we zouden het erg tof vinden om ook voor jou aan de bak te gaan.

Echografie

Met echografie kunnen we precies beoordelen wat er mis gaat in je spier, pees of gewricht.

Dry Needling

Met Dry needling behandelen we plekjes in spieren, triggerpoints, die lokaal een uitstralende pijn kunnen geven. 

Oefentherapie & Houdingscorrectie

Om je lichaam weer sterk en in balans te krijgen ontwerpen we een specifiek oefenprogramma voor je.

Manuele Therapie

Manuele therapie richt zich met name op de wervelkolom en de gewrichten zodat deze meer ruimte krijgen en daardoor beter functioneren.

Echografie

 We werken samen met Fysio Echo Centrum voor Echografie, Percutane Elektrolyse en shockwave. Met echografie kunnen we precies beoordelen wat er mis gaat in je spier, pees of gewricht. Dit kunnen we je vervolgens haarfijn uitleggen en behandelen. Specifieke peesproblemen behandelen we met PE en Shockwave therapie..

Dry Needling

Dry Needling is een techniek waarbij we myofasciale triggerpoints behandelen. Dat zijn plekjes in spieren die lokaal een uitstralende pijn kunnen geven. Ze ontstaan vaak als gevolg van een slechte houding, disbalans of overbelasting. We prikken dan precies met een dun naaldje in zo’n triggerpoint, het naaldje zelf voel je niet en op het moment dat we het triggerpoint raken, dan spant de spier aan (een twitch). Dit is vaak gevoelig. Onderzoek heeft aangetoond dat triggerpoints weg gaan na die twitches van de spier. Vervolgens gaan we op zoek naar de reden dat de triggerpoints zijn ontstaan.

Oefentherapie en houdingscorrectie

Een slechte houding, zwakte, disbalans of stijfheid in bepaalde spieren kunnen leiden tot klachten op allerlei plekken in het lichaam. Om klachten langdurig op te lossen is het belangrijk om precies in kaart te brengen wat er mis gaat. Dat doen we door een analyse en een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek.

Om je lichaam weer sterk en in balans te krijgen moet er gewerkt worden. We ontwerpen een specifiek oefentherapie programma voor jou en gaan samen aan de bak om alle problemen aan te pakken. 

Bepaalde sporten leiden tot veel voorkomende disbalansen maar ook computerwerk kan leiden tot een stijve bovenrug en schouders die naar voren staan. We brengen precies in kaart wat er niet helemaal lekker loopt en gaan samen aan de slag om te voorkomen dat de klachten weer terug komen

Manuele therapie

Manuele Therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie dat zich met name richt op de wervelkolom en de gewrichten. Met manuele handelingen zoals manipulaties kunnen we een gewricht beter laten functioneren. 

En dit kan vaak ruimte geven om weer te bewegen en aan de slag te gaan met verder herstel. 

We zien je graag op één van onze locaties in Breda

  • Tramsingel 48, naast Combat Brothers.
  • Oosterhoutseweg 73, bij Impact Sports Academy.

Whatsapp: 06-312 181 50

Bellen: 076-888 222 8

Afspraak maken?
Je kunt ons het best bereiken via whatsapp of mail. De telefoon kunnen we niet altijd opnemen maar we bellen je terug als we een oproep gemist hebben.

Je afspraak annuleren of verzetten?
Kan gebeuren. Als je een afspraak wilt afzeggen of verzetten doe dat dan aub 24 uur van te voren. Zo kan iemand anders je plekje innemen en wachten wij niet voor niks op je.